logoplaatje

Palliatievezorg.nl Colofon

Over Rob Bruntink

Bruntink is auteur/freelance-journalist met de specialisaties palliatieve zorg en psychiatrie. Hij is hoofdredacteur van Pallium (een vakblad over palliatieve zorg) en med-hoofdredacteur van Pal voor U (tijdschrift over palliatieve zorg voor patiŽnten en naasten).

In 2002 publiceerde hij het boek `Een goede plek om te sterven. Palliatieve zorg in Nederland`. In 2003 deed hij, samen met klinisch psycholoog Huub Buijssen, de eindredactie van het boek `Einde goed, allen goed? Oog voor zorgenden in de palliatieve zorg.` Het verscheen ter gelegenheid van het EAPC-congres in Den Haag. In 2004 publiceerde Bruntink het boek `Verwenzorg, gewoon doen!`, in samenwerking met verpleegkundige Joke Zwanikken-Leenders. In oktober 2005 verscheen ĎBuigen als bamboe. Over leven met kankerí, een bundel interviews met prominente Nederlanders over de gevolgen van de diagnose kanker. Dit boek schreef hij samen met freelance-journalist Anja Krabben. In april van 2007 verscheen `In het teken van leven. Zorgen voor het ongeneeslijk zieke kind`, over palliatieve zorg voor kinderen. Voor meer informatie daarover, zie www.inhettekenvanleven.nl. Ook werkte Bruntink mee aan `Daar word ik blij van`, een serie teksten van kinderen die afhankelijk zijn van psychiatrische zorg.

In 2008 publiceerde Bruntink een boek over palliatieve sedatie (`De laatste slaap. Palliatieve sedatie: het alternatief voor euthanasie?`), daarna volgden nog een boek over maatschappelijk verantwoord ondernemen in de chronische zorg, en over ouders die een kind hebben verloren (`Leven na de wending`).

Hij is samen met Mariska Overman eigenaar van Bureau MORBidee, een kenniscentrum dat gespecialiseerd is in levenseindethematiek. Voor meer informatie daarover: www.bureaumorbidee.nl

Over Stichting Voorlichting Palliatieve Zorg

De Stichting Voorlichting Palliatieve Zorg stelt zich ten doel in brede zin voorlichting te geven over palliatieve zorg. Dit gebeurt in eerste instantie via de website, Palliatievezorg.nl. Het bestuur bestaat uit zorgverleners en andere betrokkenen bij palliatieve zorg, waaronder redacteur Rob Bruntink van Palliatievezorg.nl.